Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Rygestop

Kvit tobakken under COVID-19

Få telefonisk vejledning og støtte til at kvitte røgen under Corona krisen. 

På grund af COVID-19 er vores normale Kom & Kvit holdforløb aflyst - MEN - du har stadig mulighed for at få støtte til et rygestop!

Få et telefonisk rygestopforløb.

Ring til vores tobakskoordinator på telefon: 2277 2102 - og hør om mulighederne.

Mange borgere er i gang og tilbagemeldingen er, at forløbet via telefonen er godt og brugbart. 

Rygestoptilbud - Kom & Kvit 

Kom & Kvit er et fleksibelt rygestop, med løbende optag, dvs. - du kan starte og slutte, når du kan og vil.

Du behøver ikke være stoppet med at ryge, inden du starter.

Rygestopkurset er gratis, og du har også mulighed for at få gratis nikotin substitution i op til 8 uger, hvis du ryger/har røget mere end 15 stk. om dagen.

8 møder + indledende samtale

Kurset består af en indledende samtale og herefter er der 8 møder, der varer omkring 1½ time.

Hvert møde består af et tema:

  • tag styringen - rygning og afhængighed
  • på toppen - sundhed og velvære
  • motiver dig selv - afdækning af ambivalens
  • her og nu - identitet og følelser
  • grib chancen - mål og værdier
  • bevar styrken - tilbagefaldsforebyggelse
  • opbakning - omgivelser og netværk
  • nye muligheder - fremtid og håndtering

Sådan kommer du  i gang:

Kontakt tobakskoordinator Tine Stern på telefon 2277 2102 

Her foregår kurserne:

 

Læs mere om Aalborg Kommunes sundhedstilbud på www.sundhedstilbud.aalborg.dk

Rygestop for børn og unge

  

Tylstrup borgere oplever frihed efter rygestop

På et skilt på døren til mødelokalet i Tylstrup Hallen står der Stillerum, men stille er der ikke indenfor i mødelokalet, hvor ti Tylstrupborgere - nu forhenværende rygere - afholder deres sidste mødegang på rygestop kurset Kom & Kvit.


My Bach fra Aalborg Sundhedscenter er rygestopinstruktør, og har indledt mødet ved at spørge deltagerne, hvordan det går, og hvor de ser sig selv om et års tid.

Hele vejen rundt om bordet er svaret entydigt - alle er stadig er røgfri januar 2021.

Det er tydeligt, at gevinsterne ved at stoppe med at ryge har været store. Morten Højgaard Jensen og Carsten Bødker Andersen fortæller, hvordan de har fået mere luft til aktiviteter. Kim Frederiksen, Lise Enequist Christiansen og Michele Torp Sembak er lidt chokerede over, hvor meget cigaretterne har styret deres liv, taget tid og forårsaget stress over, hvor og hvornår de har kunnet ryge den næste smøg.
– Jeg kan slappe af nu og føler, jeg har fået en ny frihed, siger Lise Enequist Christiansen, der er begyndt at gå i biografen og tage i svømmehal efter mange års pause på grund af behovet for at ryge.

Fuldt hold trods årstidens fristelser

My Bach var spændt på, om der var tilstrækkeligt med deltagere til at starte et hold op i Tylstrup, fordi opstarten lå sent på året, relativt tæt på december og jul med julefrokoster og mange hyggestunder, der ofte forbindes med de ting, rygning ofte står.
- Placeringen i december betød, at vi ikke mødtes i 14 dage hen over julen, så jeg var også ret spændt på, om alle ville dukke op efter jul, fortæller My Bach.
Men ingen af delene var et problem, holdet blev hurtigt fyldt, bl.a. fordi deltagerne var gode til at finde og tage rygende bekendte med under armen og møde op, også efter jul.

Fællesskabet er den vigtigste faktor

Det helt afgørende for alle deltagerne har været den lokale placering og tidspunktet på dagen. Alle i Tylstrup kender Hallen, og placeringen på dagen betød, at de fleste kunne nå at komme direkte fra arbejde. Men lige så vigtigt – og måske endda endnu vigtigere - blev fællesskabet. Alle er blevet mange venskaber rigere.
My Bach siger - når vi afholder rygestopkurser lokalt, oplever vi tit, at folk forsætter med at mødes om en eller anden aktivitet, når rygestopkurset er slut – det kan være de går ture sammen eller mødes og spiller badminton eller noget helt tredje. Folk har lært hinanden endnu bedre at kende, de bor i nærheden af hinanden, og har været en del af et vigtigt fællesskab, hvor de har støttet og inspireret hinanden til at kvitte tobakken, og det fællesskab har de lyst til at holde fast i.

 

  

Del indhold