Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Aalborg Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.
Gå ind på den valgte hjemmeside

Værktøjskassen - sundhed kun for mænd

Har du mod på at give dig selv en udfordring?

Værktøjskassen er et tilbud til mænd bosat i Aalborg Kommune.

Du mødes med 10-14 andre mænd hver uge i 10 uger. I er med til at sætte dagsordenen, og hver især sætter I jeres eget mål for forandringer. Det kan være du ønsker at:

  • tabe dig

  • ændre spisevaner

  • få mere eller bedre søvn

  • bevæge dig mere

  • blive bedre til at slappe af

For tilmelding:

Kontakt Tina Sillesen på telefon 3199 0716.

Du bestemmer og sætter dit eget mål!

I støtter, udfordrer og konkurrerer med hinanden. Vi står til rådighed med råd og vejledning, hvis du har brug for det, og hver uge tjekker vi op på, hvordan det går med dit mål.

 

"Mænd tror de er sunde, bare de kan gå på arbejde"

Nogen gange kan nøglen til vægttab være søvnen, og for nogen kan vejen til større livskvalitet være at begynde på at spise morgenmad. John Knudsen og Michael Olesen har fået ændret nogle af deres dårlige vaner på mandekurset "Værktøjskassen".

Knudsen
To gange om ugen mødes fire mænd i FitnessØ i Aalborg Øst. De er sammen for at motionere. De har dannet "mandeklubben" efter at de har været sammen på Aalborg Kommunes livsstilsforløb "Værktøjskassen", der - som titlen måske antyder - henvender sig til mænd.

- Jeg startede egentlig på værktøjskassen med det ene mål at tabe mig. Og til at starte med blev jeg kortvarigt lidt skuffet, da jeg fandt ud af at det mere var vaneændringer kurset fokuserede, men det viste sig sidenhen at være det helt rigtige, fortæller 54-årige Michael Olesen.

Værktøjskassen er et 10-ugers forløb plus to personlige samtaler, hvor mændene med hinanden og med hjælp fra konsulenter får inspiration til at foretage sig livsstilsændringer:

- Vi arbejder med at mændene sætter sig et mål de vil nå, men endnu vigtigere, at de foretager nogle handlinger for at nå dertil. Vores vigtigste opgave at hjælpe dem med at lave realistiske delmål. I stedet for at have målet om at motionere 5 gange om ugen, er det måske mere realistisk at de starter med to cykelture om ugen. Chancen for succes er større så, fortæller Tina Sillesen Pedersen, sundhedsfaglig medarbejder hos Sundhedscenter Aalborg. Michael Olesen satte sig til at begynde med, nogle helt andre delmål, for at nå endemålet om vægttabet:

- Vi havde undervejs i forløbet et tema om søvn. Og dengang sov jeg vel kun 4-5 timer om natten. Men efter at jeg er begyndt at lytte til noget afslappende musik er jeg nu oppe på over 6 timers søvn hver nat. Jeg er nu langt mere frisk og har energi til at motionere. I øjeblikket er delmålet at cykle to gange 25 kilometer om ugen, og det lykkedes jeg med, fortæller Michael Olesen.

Kursus i Vester Hassing og i Aalborg

John Knudsen på 63, som på holdet udelukkende går under navnet "Knudsen" havde som mål at ændre på sin fysiske og psykiske livskvalitet, fandt også ud at vejen dertil var anderledes:

- Jeg synes lidt jeg befandt mig i et sort hul. Når jeg kom hjem om eftermiddagen fra arbejde havde jeg hverken kræfter eller lyst til at foretage mig noget. Mine kostvaner spillede en stor rolle i energiniveauet. Jeg havde i næsten 40 år nærmest aldrig spist hverken morgenmad og eller frokost, hvilket medførte at jeg selvfølgelig ingen energi havde. Nu spiser jeg morgenmad hver dag og har fast frokostaftale med nogle kollegaer. Det har givet lyst til motion og energi til at foretage sig noget andet end at sidde i sofaen om aftenen. For eksempel er jeg begyndt at gå i teater igen fortæller John Knudsen.

Der er plads til 10-14 mænd på hvert hold, og det giver god mening, at det kun er for mænd mener John Knudsen:

- En stor del af gevinsten på vores hold var netop sparringen med de andre mænd. Og mænd er mere åbne overfor mænd, humoren er indforstået, og vores udfordringer lignede hinanden. Det var netop dette sammenhold der motiverede mig. Jeg tror jo generelt vi mænd tror vi er sunde bare fordi vi kan stå op og gå på arbejde. Men hvis man ikke har kræfter til noget bagefter, er det jo ikke rigtigt livskvalitet, fortæller John Knudsen.

Del indhold